Definitief ontharen

Welke soorten van ontharen zijn er

Voor vrijwel iedere vorm van ongewenste beharing is een oplossing. Er moet onderscheid gemaakt worden tussen behandelingen met een tijdelijk effect en behandelingen met een definitief effect. Harsen, epileren, ontharingscremes, ladyshave of scheermes bieden slechts een tijdelijke oplossing voor uw overbeharing. Laserontharing is de snelste manier van definitef ontharen maar is alleen geschikt voor haren welke voldoende pigment bevatten. Eén methode, die vrijwel alle gevallen definitief afrekent met overtollige haargroei, is het elektrisch ontharen.

Wat is electrisch ontharen

Een dun steriel naaldje wordt langs de haarschacht in de huid geschoven, waarna een stroomstootje dat vrijkomt de haarfollikel (dat is een haarzakje waarin de haar groeit) en de omgeving vernietigt. Hierdoor kunnen geen voedingsstoffen meer via het bloed de haar bereiken en stopt de groei.

Electrisch ontharen

Bij Saskia kan je elektrisch ontharen vergoed krijgen bij de verzekeraar! Dus check het na bij je verzekeraar.

Definitief ontharen met VPL (Variable Pulsed Light)

Permanent ontharen met de nieuwste VPL-techniek. Snel, efficiënt, definitief, veilig en voordelig! Tijdens het intake gesprek wordt u geïnformeerd over het permanent ontharen. Er wordt een analyse gemaakt van uw huidtype en haarkleur. (U moet zichzelf dus niet scheren of epileren voor het intakegesprek.) Indien uit de analyse blijkt dat u in aanmerking komt voor de definitieve ontharingsbehandeling, dan krijgt u geheel vrijblijvend een prijsofferte en kunt u een proefbehandeling permanent ontharen ondergaan om zo van uw overbeharing af te komen.

Na 2 à 4 weken komt u terug om het resultaat van de proefbehandeling samen te beoordelen. Slaat de proefbehandeling definitief ontharen aan, dan kunt u zelf kiezen wanneer u met de ontharing wenst te starten. Bent u of zijn wij nog niet overtuigd van het verwijderen van de overbeharing, dan kunt u gratis nog een behandeling VPL ontharen uitproberen.

VPL (Variable Pulsed Light)

VPL is de nieuwste, meest veilige manier om te ontharen. VPL is snel en zeer effectief. Vroeger was er laser, de verbeterde versie heet IPL (Intense Pulsed Light). De allernieuwste methode, de derde generatie, heet VPL (Variable Pulsed Light). VPL is zo precies, dat alle energie werkelijk in het haarzakje terecht komt. De omliggende huid wordt zo gespaard en oververhitting, zoals bij laser en IPL, wordt voorkomen.

Kunnen alle haartypen onthaard worden?

Niet alle haartypes kunnen makkelijk onthaard worden. Donkere haren op een lichte huid zijn het makkelijkst om permanent te ontharen. Toch kan de intensiteit van de VPL behandeling worden ingesteld om ook blonde haren en mensen met getinte huid te behandelen. 

Hoeveel ontharingsbehandelingen met VPL zijn er nodig?

Per ontharingsbehandeling met VPL worden gemiddeld tussen de 10% en 15% van de totale bestaande beharing permanent verwijderd. Haren met een normale dikte zullen het eerst verdwijnen. Heel erg stugge haren zullen aanvankelijk alleen maar dunner worden om geleidelijk aan geheel te verdwijnen. Fijne haren bevatten weinig (en soms geen) pigment en zullen meer behandelingen nodig hebben wanneer men deze ook kwijt wil. De pigmentloze haartjes zijn niet te behandelen. 

Haren die heel vaak geëpileerd werden met pincet, hars, epilady of andere methoden waarbij de haren werden uitgetrokken, zullen gemiddeld 50% meer behandeling nodig hebben, omdat door het frequente uitrukken heel wat haarfollikels misvormd en beschadigd raakten. Het licht van de VPL kan hierdoor minder makkelijk de haarbodem bereiken, zodat VPL-ontharing meer behandelingen vereist. 

Donkere overbeharing op een lichte huid reageert het snelst. Haren van lichtere kleur, bijvoorbeeld middenblond, zullen meer ontharingsbehandelingen met VPL nodig hebben. Ook bij een getinte huid kost definitief ontharen meer behandelingen. 

Hoeveel behandelingen iemand nodig heeft hangt dus van meerdere factoren af. Gemiddeld ziet men 70 à 90% haarreductie na 6 tot 8 behandelingen, verspreid over ruim een jaar. (Bij stugge haren in het gelaat heeft men vaak meer behandelingen nodig). De snelheid van de haargroei is verschillend per persoon en per zone en de tussenpozen voor ontharing met VPL dienen dan ook individueel aangepast te worden.

Herhaling ontharingsbehandelingen

Voor het gelaat moet de ontharingsbehandeling in het begin meestal om de 6 weken en later om de 8 weken herhaald worden.

Voor het lichaam dient men tussen de 6 en 10 weken de behandeling te herhalen. Vooral op het lichaam zal men meer haren per behandeling kwijt zijn bij langere tussenpozen. 

Hoeveel behandelingen iemand nodig heeft, hangt ook af van het beoogde resultaat. Men kan kiezen voor uitdunning of voor normalisering van de overbeharing met fijne resthaartjes en donshaartjes. 

Compleet haarloos worden is meestal een niet-realistische verwachting, tenzij men heel veel behandelingen neemt. Er zullen altijd wat restharen en donshaartjes (vellushaartjes) overblijven. Ook dient men er rekening mee te houden dat de hormoonhuishouding te allen tijde kan zorgen (vooral in het gelaat) voor het activeren van slapende haren, die eventueel met een onderhoudsbeurt te verwijderen zijn.

Voor alle overbeharing met pigment

Bij het permanent ontharen werken wij met de VPL-techniek van het Ultra VPL systeem. Deze permanente ontharingsmethode staat garant voor het op een veilige manier ontharen van bikinilijn, oksels, baard, benen, borst of rug. Met permanent ontharen bij Valkenswaard Anti-Aging Centre bent u voor altijd verlost van overbeharing. Weg met scheren, harsen en epileren!

Maak een afspraak

Vul hieronder het formulier in om een afspraak te maken.

Gezichtsbehandelingen

Bij Valkenswaard Anti-Aging Centre kun je terecht voor diverse gezichtsbehandelingen met BOOZT.
U kunt 1 van de samengestede BOOZT behandelingen doen of kleine losse modules, zoals Wenkbrauw shapen en Harsen etc.

Lees meer

Microdermabrasie

Intensieve peeling, de huid wordt gestimuleerd om nieuwe cellen aan te maken, waardoor de huid er weer fris
en stralend uit ziet! Is ook bestemd voor het verminderen van rimpels. Geeft de huid een boost!

Lees meer

Harsen

Harsen is het tijdelijk verwijderen van niet wenselijke lichaams- en gezichtsharen door middel van een kleverige substantie. 

Lees meer

Massages

Bij iedere massage worden er afvalstoffen afgevoerd, en brengt het lichaam in balans en zorgt voor ontspanning.
Krijg weer energie, en gun jezelf een relax momentje!

Lees meer

Wimpers / Wenkbrauwen verven

Door je wimpers te verven, lijken ze voller en langer. Zo spreken je ogen meer!
Door je wenkbrauwen te verven, hebben ze een vollere look en zie je de mooie vorm van de wenkbrauw beter!

Lees meer