Harsen

Harsen is het verwijderen van niet wenselijke lichaams- en gezichtsharen door middel van een kleverige substantie. Harsen en waxen is hetzelfde.  Behalve met bijenhars, kun je bijvoorbeeld ook ontharen met een hars die gemaakt is van suiker. Een haar wordt met harsen helemaal verwijderd. Na het harsen zal het gemiddeld 3-8 weken duren voordat het haartje weer is aangegegroeid. Harsen is dus een tijdelijke manier van haarverwijdering. Na het harsen zullen de haren dus weer aangroeien. Dit aangroeien gebeurt altijd wel met een zachte haarpunt zodat je in tegenstelling tot scheren met een mesje of scheerapparaat, na harsen nooit harde stoppels zult hebben. Naar mate je blijft harsen komen de haren beetje bij beetje niet meer terug.

Harde hars

Deze word eerst verwarmd en wordt vervolgens met een spatel in een dun laagje op de huid aangebracht. De hars wordt snel weer hard en kan worden verwijderd. Harde hars wordt voornamelijk gebruikt voor het ontharen van gevoelige delen zoals gezicht, oksels en bikinilijn. Harde hars hecht zich namelijk voornamelijk aan de haren en niet aan de huid.

Vloeibare hars

Ook vloeibare hars wordt eerst verwarmd en vervolgens op de huid aangebracht in de richting van de haargroei. Vloeibare hars blijft dun en wordt met behulp van ontharingsstrippen verwijderd. Er zijn 2 soorten vloeibare hars: in olie oplosbare hars en in water oplosbare hars. Deze laatste soort is eigenlijk geen echte hars, maar wordt gemaakt van suiker. Vloeibare hars is verkrijgbaar in potjes, blikken en cassettes. Het ontharen met vloeibare hars wordt vooral gebruikt voor het snel ontharen van grote oppervlaktes als benen, rug, borst etc. Er is ook vloeibare hars – zogenaamde koude hars – die al op kamertemperatuur vloeibaar is. Deze hars hoeft niet tot nauwelijks te worden verwarmd en wordt ook met ontharingsstrips verwijderd.

Maak een afspraak

Vul hieronder het formulier in om een afspraak te maken.